HISTORIEN om hekta

Hekta er resultatet av to bydamer som fant seg kvar sin bondesΓΈn ifrΓ₯ Sirdal. Livet pΓ₯ bygda vart nydeleg - men samstundes kunne ein sakna ein kafΓ¨ med skikkeleg god mat, god kaffi og ein mΓΈtestad for lokale og tilreisande. I tillegg hadde dei beggje kreative hender som lengta etter Γ₯ skapa. 

PΓ₯ GP, den 1.juli 2021, mΓΈttes dei to pΓ₯ den lokale butikken og drΓΈsa om framtidsplanar. Dette blei starten pΓ₯ eit nydeleg partnerskap og venskap, og 20 mΓ₯nader seinare, den 18.mars 2023 kunne dei opna den stova dei sjΓΈlv hadde lengta etter, med rykande fersk og Γ¦rleg bakst i eit rom som hedrar den Sirdalske kulturen. Ei stove der folk mΓΈter folk og bygd mΓΈter by.

No lever me draumen, med verdas beste team i ryggjen og me jobbar framleis mot nye mΓ₯l. Men mest av alt elskar me Γ₯ baka og Γ₯ treffa dei finaste kundane  - kvar dag.

Attende til mormors kjΓΈken

Γ†rlege i alle ledd - det er greia vΓ₯r. Og det gjeld ogsΓ₯ maten du fΓ₯r servert hos oss. I ei verd der alt skal gΓ₯ kjapt og gje likt resultat kvar gong, har me bestemt oss for Γ₯ spela pΓ₯ lag med tida, naturlege prossessar og kunnskap. Me tenkjer slik at det me bakar skal ha ingrediensane tippoldeforeldra vΓ₯re kunne forstΓ₯tt og hatt tilgang pΓ₯. β€œΓ… komma til hekta vart som Γ₯ komma att til mormor sitt kjΓΈken”. Dette er noko det beste me kan hΓΈyra, da me sΓΈkjer attende til dei gamle tradisjonane, med kort avstand frΓ₯ jord til fat. 

Me har eit brennande ΓΈnskje om Γ₯ hedra dei som har gΓ₯tt fΓΈr oss. Kunnskap om mat og anna handverk er ei viktig kulturarv, og det mΓ₯ gjeras for Γ₯ vernas. Difor nyttar med ledige stundar til Γ₯ samla gamle oppskrifter, lera oss tradisjonsbakst og pynta kafeen vΓ₯r med tradisjonell kunst og redskaper.


FrΓ₯ jord til bord

Har du, som forbrukar, kjent pΓ₯ ei kjensle av Γ₯ ikkje vita kva som er sunn og bΓ¦rekrafteg mat i butikken? Det har me, og me har brukt mykje tid pΓ₯ Γ₯ fΓ₯ kjennskap til dei gode vala for kropp og verd. Me har konkludert med at lokal, reinast mogleg mat ifrΓ₯ produsentar me har kjennskap til, er det beste valet. Der me kan, nyttar me lokale varar. Maten me sjΓΈlv lagar, og maten me sel i gardsbutikken skal ha reist kortast mogleg. 

NΓ¦rleik til bonden er viktig for oss. Ei av oss deler til og med seng med ein av dei! Og kvar morgen stΓ₯r han klar med rykande fersk mjΓΈlk som tas med til bakeriet. Dette blir det gode bollar av! 

hektadamene

hektagjengen

Me har den beste gjengen som arbeider hos oss. Det er dei som er med pΓ₯ Γ₯ gjera Hekta til Hekta.

Dei stΓ₯r klar til Γ₯ ta godt i mot dykk, med eit kjempesmil, kver einaste dag.

  • Rebekka

  • Olena

  • Johanna

  • Karlis

  • Ingvild

  • Γ…sne

  • KATE

  • Sverre

  • Olivier